programul casa eficienta energetic 2020 – 2

Avand in vedere interesul manifestat pentru acest program ne simtim datori sa revenim cu unele date la zi. In primul rand, se pare ca succesul programului, daca este sa-l masuram dupa numarul celor interesati, adica al aplicantilor, este mai mare decat se putea anticipa chiar si guvernantii. Asa cum spuneam si in postarea anterioara, programul este ideal pentru aceia care oricum isi propun sa realizeze lucrari la propriile case si au o parte din buget. Altfel spus, gratie programului fie reusesc sa faca o economie semnificativa – 60% din costuri (investitiile obligatorii fiind irelevante), fie reusesc sa-si puna in practica proiectul, partea de 60% neavand-o inca pentru moment.

Ca si date de actualitate, din informatiile care le avem, la ora actuala, dat fiind majorarea bugetului alocat acestui program cu 50%, in mod implicit si numarul solicitarilor va creste. In acest mod, daca conform estimarilor initiale programul, caruia i se alocase 429 000 000 RON putea coperi circa 9000 de solicitari, la acest moment, cu 150% numarul aplicantilor eligibili ar putea sa cresca la 9000 X150%, deci circa 13500 de proiecte.

La o simpla privire pe pagina de internet de mai jos (imagine copiata, urmata mai jos de linkul activ al afm.ro), se poate observa ca numarul total al solicitarilor a ajns undeva la putin peste 11 000. Este deci inca loc si pentru alte proiecte.

https://afm.ro/casa_eficienta_energetic_legislatie.php

O serie de alte amanunte interesante pot urmari cei interesati “direct de la sursa” invideoul conferintei de mai jos

Ca si prima concluzie, programul este inca deschis celor doritori (proprietari ai unor locuinte de maxim 3 niveluri), iar prin numarul mare, dar care inca nu depaseste bugetul alocat, succesul pare garantat!

Incheiem prin a ura si noi succes tuturor aplicantilor depana acum si mai ales clientilor nostrii!