Certificare Energetica | Audit energetic al cladirilor si instalatiilor aferente | Expertiza termica si energetica | CASA PASIVA | Dirigentie de santier

Auditul energetic

blog

Pentru cazul in care se doreste imbunatatirea performantelor energetice ale cladirii, putem realiza auditul detaliat al cladirii.

Prin Auditul energetic, oferim variate solutii tehnice de imbunatatire a performantelor energetic ale cladirii.

Fiecare solutie propusa este insotita de date clare tehnice (tipul de izolatie tehnica propusa—polistiren expandat ori extrudat, vata minerala, sisteme de energie alternative), fiecare argumentata pe baza analizei cost-beneficiu economic.

Exista diferente uriase intre cladiri diferite, plecand de la materialele folosite la cosntruire - caramida - de mai multe tipuri, partitii, acoperit, ampalsament expus la vant, soare, regim de temperaturi, tipul instalati ei de incalzire, care l arandullor folosesc energie de preturi si capacitate calorica diferite (lemne, gaze naturale, electictate etc.) climatizare, iluminat etc. La fiecare dintre acetsea exista solutii proprii, personalizate. Drept exemplu, grosimea termoizolatiei de 10cm de polistiren extrudat este depasita (isi are originea in solutia de termoizolatie a vechilor blocuri de locuit, cu alimentare RADET, subventii de la stat si lucrari de modernizare facute din fonduri limitate din publice). Solutii cu 30 de cm grosime de termoizolatie sunt deja des intalnite, iar conditia principala a unui Raport de Audit energetic este sa ofere solutii profitabile beneficiarului.

Pe baza Raportului de Audit, se va putea trece la o modernizare a cladirii si intalatiilor aferente, daca va fi cazul, chiar daca lucrarile se vor face etapizat pe o perioada mai lunga de timp.

logo

Contact:
Tel.: 0771245767
email: office@rodit.ro
web: www.rodit.ro

.

Utile

MDRAP

Inspectoratul de Stat in Constructii

OAER

AAECR

ISCIR

URBAN-INCERC

Cateva lucruri interesante si care trebuie utilizate in realizarea unui Raport de Audit Energetic profesional se gasesc la pagina regenerabile.

In plus, trebuie sa insistam pe faptul ca pentru fiecare cladire exista solutii strict particulare. Poate ca termenul de "personalizat" este actualmente utilizat preponderent cu referire la persoane, insa si fiecare constructie, cladire are propiile ei solutii. Conteaza enorm daca incalzirea se obtine pe baza de gaze naturale, electricitate, material lemnos ori de la RADET. Ca simplu exemplu, clasica grosime de 10cm de polistiren corepsunde ar el abaza reabilitarea termica a blocurilor vechi, alimentqate de la RADET si realizata din fonduri publice limitate. Cu siguranta un beneficiar privat isi doreste mai mult de la propria investiei si pentru propiul confort. Fiecare dintre cazurile de mai sus corespunde unor costuri diferite de exploatare, deci implicit unor moduri diferite de recuperare a investitiei facute in modernizarea ori contruirea de la zero. Desigur, oricine se poate apuca si lua unele date de pe internet, de lavecini si prieteni, astfel incat sa ajunga la o solutie aproape de cea dorita.
Ceea ce oferim aici este insa un pachet de solutii mult mai ieftin decat orice orice solutie obtinuta pe cont propriu,
pachetul nostru avand insa si garantia profesionalismului dat de atestarile de le detinem si a experientei profesionale.

audit energetic

Fiecare ban platit de clientii nostrii inseamna valoare pentru acestia si o responsabilitate in plus pentru noi.

Nu doar muncim, masuram, calculam, noi ne straduim permanent ca serviciile noastre sa ajute realmente clientii astfel incat costurile facute sa fie intr-adevar o investitia profitabila!

.

®pogangeanu@yahoo.com