Diriginte de santier

Managementul proiectelor de constructii

Dirigentie de santier specialisti atestati MDRAP (fost MLPAT) si ISC, cunoscatori si ai cerintelor impuse de autoritatile locale in materie de disciplina in constructii. Controlul lucrarilor prin diriginte de santier

Supervizarea lucrarilor de constructii, bazate pe autorizatie de construire, dar si cele ulterioare, prin specialisti experimentati.

Gratie experientei deosebite reusim sa oferim la finalul fiecarui proiect o investitie de calitate, conform cu cerintele beneficiarului. Toate cu respectarea reglementarilor tehnico-administrative aplicabile. Beneficiarul nu obtine astfel doar o investitie reusita, dar este si ferit de posibilele probleme datorate unui proiect gresit. Greseli care ar putea afecta vecinatatile, autoritatile sau chiar lucrarile propriu-zise.

Inceput

Serviciile de monitorizare a proiectului incep obligatoriu cu verificarea documentatiei tehnice, a proiectului tehnic. Proiect care a fost aprobat de catre autoritati (primarie sau consiliu judetean, dupa caz) odata cu eliberarae Autorizatiei de Construire.

Desfasurare proiect

Urmeaza verificarea valabilitatii Autorizatiei de Construire, deoarece sunt cazuri cand aceasta expira inainte de finalizarea lucrarilor. De obicei suntem nemultumiti de lentoarea cu care Autorizatiile de Construire sunt emise; de multe ori se intampla insa ca valabilitatea autorizatiei sa expire. Motive diverse: lipsa banilor sau alte cauze ce tin strict de vointa beneficiarului, dar si alti factori, lucrarile sa intarzie atat de mult – un an, doi ani … . Prima treaba de facut este de a face o simpla prelungire a Autorizatiei existente. Daca aceasta a fost deja prelungita, se poate ca lucrarile sa fie suficient de bine facute incat sa permita receptia lor. Este insa posibil sa se caute si alte solutii, inclusiv obtinerea unei nou Autorizatii. Uneori este mai ieftina acest lucru decata o amenda sau chiar alte sanctiuni.

Chiar si cu o Autorizatie de Construire valabila si deci cu un bun proiect tehnic (pentru care beneficiarul a platit ceva bani), fara un diriginte de santier sau o echipa de diriginti, dupa caz, nu exista garantia unor lucrari de buna calitate. Trebuie avut in vedere ca, oricat de bine ar crede beneficiarul ca se pricepe la constructii, constructorul in mod cert este mai bine pregatit. Exista deci premizele de a insela, chiar si putin, atunci cand va considerea necesar; pe de alta parte, un constructor mai slab pregatit decat beneficiarul va reusi mai greu sa deruteze, insa la fel de greu va reusi sa duca la bun sfarsit un proiect de calitate.

Negociem pretul serviciilor oferite, dar calitatea NU!

autorizatie de construire

Ca si concluzie, chiar daca pare uneori un simplu “cost suplimentar”, impus de obligatiile legale, un diriginte de santier este esential pentru investitia facuta in constructie. Va asteptam deci pentru discutii si comenzi.

diriginte de santier